Wat is het verschil tussen borstkolven?

Als net nieuwe moeder weet je als geen ander hoe het is om borstvoeding te geven. Het kan natuurlijk even wennen zijn, zo vaak op een dag borstvoeding geven, maar je lichaam past zich erop aan. Dit betekent dat je vanzelf meer borstvoeding produceert wanneer je baby hier naar vraagt. Meestal weet je van je baby dat hij of zij honger heeft zodra er smakkende geluiden worden gemaakt of hij of zij onrustig begint te worden.

Maar dan kan je natuurlijk altijd nog kiezen voor een borstkolf. Dit apparaat zorgt ervoor dat je op elk gewenst moment van de dag borstvoeding kan geven. Zo kan je bijvoorbeeld ook borstvoeding geven in het openbaar door simpelweg een flesje te geven. Er zijn binnen deze categorie twee verschillende soorten apparaten: namelijk de handkolf en de elektrische kolf.

Bij een handkolf zorg je zelf voor de benodigde energie om het kolfapparaat zijn werk te laten doen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een pompje waardoor je met je hand energie levert. De handkolf heeft als voordeel dat het overal te gebruiken is waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over een stopcontact of de batterijen. Een handkolf heeft hiernaast als voordeel dat het een stuk stiller werkt dan een elektrische kolf, die van nature wat meer geluid maakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *