Maak een uitvaart bijzonder!

De juiste uitvaart ziet er voor iedereen anders uit. Zo kiezen de meeste mensen voor een ‘reguliere’ uitvaart, die we allemaal wel kennis. Hierbij bedoel ik natuurlijk de uitvaart in de kerk of het uitvaartcentrum waarna er af wordt gesloten met belegde broodjes of plakjes cake. Natuurlijk, misschien hoeft een uitvaart niet zo ‘flashy’. Je bent immers geen popster en je nabestaanden zijn in rouw. Maar dit betekent natuurlijk niet dat een uitvaart niet wat anders mag dan je wellicht gewend bent. Wat dacht je bijvoorbeeld van een goede lunch met alle aanwezigen? Hiernaast kan je natuurlijk ook iets doen aan het grafmonument.

Sommige mensen hebben bijvoorbeeld een voorkeur voor een wateroplosbare urn waardoor je eenvoudig een uitvaart op zee kan houden. Hiernaast zijn er tegenwoordig ook methodes waarbij je een ecologische begrafenis kan houden. Dit doe je bijvoorbeeld door een boom te plaatsen op je grafmonument. Natuurlijk is de keuze aan iedereen zelf, maar mijn persoonlijke mening is dat een bijzondere uitvaart normaliter zorgt voor ‘betere’ herinneringen aan de uitvaart. Hierdoor kan het rouwproces beter verlopen.

Welk grafmonument is juist?

Het juiste grafmonument is dan ook afhankelijk van je eigen persoonlijke voorkeur. Zo kan je kiezen tussen een grafsteen of een urn. Neem eens een kijkje op de website van Hesselink. Je vindt hier namelijk een breed aanbod van verschillende soorten grafmonumenten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *