Wat kan personal training voor jou betekenen?

Personal training is een manier van trainen die, zoals de naam al zegt, zich focust op het persoonlijke aspect van een training. Denk hierbij dus aan persoonlijke begeleiding tijdens het sporten. Dit kan op elke denkbare plek: van het voetbalveld en de boksring tot de sportschool.

Wat is het voordeel van persoonlijke begeleiding?

Het voordeel van personal training is dat je veel gerichter en dus beter traint. Een personal trainer weet namelijk precies welke oefeningen je het beste kan doen voor jouw doel. Wanneer je graag wat spiermassa aan wilt komen, zal de trainer samen met jou oefeningen doorlopen die zich vooral focussen op krachttraining in combinatie met een wat lager aantal herhalingen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld bankdrukken met een paar setjes van 6 tot 12 herhalingen. Wanneer je een ander doel voor ogen hebt, bijvoorbeeld gewichtsverlies, is een andere manier van trainen handiger. Je persoonlijke trainer zal bijvoorbeeld meer de focus leggen op cardio, wellicht door middel van HITT (High intensity training). Dit houdt in dat je wat intensiever te werk gaat en vaak ook wat meer herhalingen doet. Het doel van deze trainingen is het verbranden van zo veel mogelijk calorieën wat ten goede komt aan je gehele gezondheid.

Bij PowerToMove in Schiedam kan je terecht voor persoonlijke sportbegeleiding. Deze sportschool biedt hiernaast ook fysiotherapie, handtherapie en revalidatietrainingen aan. Bezoek de website eens om te zien wat deze sportschool jou allemaal kan bieden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *