Tips om lekker te eten in Curacao

Het eiland Curacao kent een bijzondere band met Nederland. Zo behoort het nog steeds onder het Koninkrijk der Nederlanden en kan je om deze reden dan ook erg gemakkelijk heen reizen. KLM vliegt dagelijks vanaf Schiphol naar het eiland.

Geland, en dan?

Zodra je geland bent, zal je natuurlijk direct al zo veel mogelijk willen zien. Hou wel even rekening met de jat-lag. Curacao ligt namelijk 6 tijdszones terug. Dit betekent dat  wanneer het in Nederland 6 uur ’s avonds is, het 12 uur ’s middags is in Curacao. Zodra je aankomt heb je dus een langere dag.

Waarschijnlijk land je op het vliegveld bij Willemstad. Dat komt goed uit, want in de hoofdstad van het eiland zijn vele mooie hotspots te vinden. Op Penstraat 57 vind je het visrestaurant Fishalicious. Je kan hier genieten van zowel lokale als internationale visgerechten onder het genot van een heerlijke wijn. Zo serveert het onder andere lokaal gevangen zwaardvis, maar kan je er ook terecht voor een ongewoon stuk zalm uit de Noordzee.

Transport

Genoeg over het eten. Het eiland bevat veel verschillende restaurants die allemaal hun eigen specialiteiten hebben. Er is genoeg te zien op het eiland. Je moet daarvoor echter wel een auto hebben, want het openbaar vervoer is wellicht niet zoals je dat in Nederland kent. Maar gelukkig zijn huurauto’s niet duur op Curacao, en kan jij heerlijk op vakantie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *