Een unieke uitvaart voor iedereen

Een persoonlijke uitvaart heeft iets unieks dat ervoor zorgt dat het erg memorabel is en een stuk beter te verdragen is voor de nabestaanden. Omdat een uitvaart vaak al lastig is en ook niet bepaald bijzonder, is het vaak ook nog erg ‘saai’. Mijn oma vertelde mij eens dat ze geen normale uitvaart wil hebben met een plakje cake en een broodje met kaas, maar dat ze wil dat haar nabestaanden met z’n allen uit gaan eten in Scheveningen om haar leven te vieren. Dit mooie idee is onderdeel van een trend die gaande is waarbij een begrafenis steeds vaker afwijkt van wat we gewend zijn. Hieronder vind je nog een paar andere ideeën.

Rouwkoe Leentje

Leentje de koe is de afgelopen jaren steeds bekender geworden. In plaats van een rouwauto die de dierbare naar de grafsteen of urn toe rijdt, trekt Leentje de kist voort. Ze is hier te boeken.

Groen graf

Omdat we allemaal weer terug de natuur in gaan, is een groef graf toepasselijk. Hierbij is het grafmonument gerecycled en is er veel oog voor groen. Sommige mensen kiezen er zelfs voor om een boom op hun graf te laten plaatsen zodat er als het ware nieuw leven ontstaat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *