Verschillende manieren om zonnepanelen te bevestigen

Een duurzame levensstijl is iets wat we steeds vaker tegenkomen. Het is echter ook nodig, aangezien we op 1 augustus al door de jaarlijkse voorraad aardbol waren. Deze datum komt elk jaar steeds eerder voor, wat inhoudt dat we veel te veel gebruiken. Bij de aanleg van zonnepanelen is het overigens ook mogelijk een subsidie te krijgen. In dit artikel lees je over verschillende manieren om je zonnepanelen te bevestigen.

Landscape opstelling

Een landscape opstelling houdt in dat de zonnepanelen, vaak door middel van schroefpalen, bevestigd worden op een landschap. Dit kan bijvoorbeeld in je achtertuin zijn. Het voordeel hiervan is dat je toch zonnepanelen kan bevestigen als je bijvoorbeeld in een monumentaal pand woont, waarbij het plaatsen van de panelen vaak niet mogelijk is.

Oost-west veldopstelling

Een oost-west veldopstelling betekent dat je de zonnepalen op zowel het oosten als het westen plaatst. Omdat de zon vanaf het zuiden schijnt, is het efficiënter om zonnepanelen op het zuiden te plaatsen. Dit betekent echter niet dat panalen op het oosten of westen niet goed werken. In tegendeel zelfs, want er wordt erg veel energie mee opgewekt. Wanneer je alle ruimte hebt of slechts een kleine hoeveelheid aan zonnepanelen wilt plaatsen, raden wij aan te kiezen voor panelen op het zuiden. Maar als je extra energie wilt opwekken en plek overhebt aan het oosten of westen, biedt een oost-west veldopstelling de uitkomst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *